6 stvari koje nudisti uvek treba da nose sa sobom

Nudizam je sinonim za slobodu i relaksiranost. Ne morate da mislite na to šta ćete da obučete, ne morate da nosite rezervnu odeću, nema opterećenja niti briga. Ipak, neke stvari treba uzeti u obzir.

Mleko/losion/ulje za sunčanje

Svaki naturista će vam reći da postoji samo jedan razlog za nošenje odeće, a to je zaštita od klimatskih uslova. Sve ostalo se može smatrati konvencionalnim. No, ako je toplo i želite da nabacite boju, odeća nije dobrodošla. Zato uvek treba imati dosta sredstva za sunčanje. Možda u trenutku niste svesni toga, ali kada skinete kupaći i nudistički krenete na sunčanje, definitivno se ne smete igrati, morate pronaći odgovarajući faktor, posebno za delove tela koje nikada nise sunčali. Samo imajte na umu sledeće: ako vam zadnjica izgori, nekoliko dana nećete moći da sednete.

Majica

Majica verovatno nije prva stvar koja vam padne na pamet kada se spremate za nudističku plažu, ali može se ispostaviti kao vrlo korisna u nekim slučajevima. Ako uveče zahladi, možete duže da ostanete na plaži, ako ste zaboravili sredstvo za sunčanje i počinjete da gorite vreme je da obučete majicu. Ako krene pesak da vas nervira možete je upotrebiti kao podlogu. Možete njome da zaštitite glavu ako je potrebno. Ili pak možete da je koristite kao zastavu ako želite da označite mesto koje ste upravo zauzeli na plaži.

Sredstvo protiv komaraca

Kada pada mrak, komarci počinju da napadaju. Vreme je jako lepo, vi uživate goli i naravno još ne želite da se oblačite… To je momanat kada ćete nam zahvaliti što smo vas podsetili da ponesete Autan ili nešto slično. Ako imate neki kvalitetniji proizvod, sigurno će vas odbraniti i od drugih insekata kao što su mravi ili peščane muve.

Lična dokumenta

Na nekim nudističkim mestima lična karta je obavezna. Zapravo, nemamo pojma kako to funkcioniše (nije da domaćini imaju pristup policijskoj bazi dosijea ili tako nešto), možda postoji određena crna lista ili čak samo ovaj sistem služi da vas malo zaplaši kako biste se lepo ponašali. U svakom slučaju, obezbeđenje vam može tražiti ličnu kartu, naročito ako ste sami i muško ste. Nošenje lične karte može biti korisno i kada kupujete piće.

Peškir

Ako se pitate šta će vam peškir kad nema lepšeg osećaja od prirodnog sušenja na suncu, znajte da se među nudistima smatra učtivim stavljanje peškira između golog tela i bilo kog nameštaja, jer niko ne želi da sedne tamo gde je samo par minuta pre neko drugi sedeo bez peškira.

Čak i ako vas ne zanimaju drugi ljudi, dosta je razloga zbog kojih želite da nosite peškir sa sobom. Ako ne možete da se setite ni jednog, javite nam se nakon jednog dana provedenog direktno na pesku.

Dobra knjiga

Na mnogim nudističkim lokacijama, naročito na onim privatnim (kao što su npr. saune i kampovi) svi elektronski uređaji koji imaju kameru su zabranjeni. Tako da nema mobilnih telefona, kompjutera, tableta. Zašto uopšte razmišljate da ponesete bilo šta od toga? Ovde ste došli da se odmorite, zar ne? Zaista ne želite ceo dan da provedete odgovarajući na mejlove, a pošto ste goli, verovatno nećete kačiti selfije na fejsbuk. Naš savet je da ponesete dobru staru knjigu ili časopis, ili ako ste sa društvom ponesite karte. Prosto vam ne možemo opisati koliko smo mi vremena proveli igrajući karte po kampovima. To je toliko zabavno!

Izvor: http://www.nakedwanderings.com/

[polldaddy poll=9719663] 

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *