U Parizu je otvoren nudistički restroran

Jedan welness centar u Parizu poziva nudiste da učestvuju u pregršt sportskih aktivnosti, kao što su joga, akvabik i plivanje. Ove aktivnosti iniciralo je Udruženje pariskih nudista, koje dva puta nedeljno ima termin na bazenu Roger Le Gall, koji se nalazi u 12. četvrti Pariza.

Članovima udruženja mogu biti nagi na bazenu ali moraju koristiti kapice za plivanje, a tokom fitnesa peškiri su obavezni.

U Parizu je nedavno otvoren i prvi nudistički restoran, koji može da primi do 40 posetilaca. Ovaj neobični restoran pod nazivom ”O’naturel” je smešten u ulici 9. Rue de Gravelle.

Iako u savremenom konzervativnom društvu na nudiste često gladaju kao na čudake, javna golotinja je bila uobičajena u starija vremena, a naročito u staroj Grčkoj. Članovi nudističkog udruženja tvrde da su njihove inicijative inspirisane oslobađanjem od materijalnih stega modernog društva.

Ukupno u Francuskoj postoji oko 460 lokacija gde može da se praktikuje nudizam, uključujući 155 kampova i 73 nudističke plaže. Više od 2,6 miliona ljudi u Francuskoj redovno praktikuje nudizam, tako da je, prema udruženju ”France 4 Naturisme link” ideja o nudističkom restoranu sasvim logičan nastavak priče.

Izvor: https://theweeklyobserver.com/france-460-places-reserved-nudists-enjoyment/32541/

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.