Moje prvo iskustvo na nudističkoj plaži

Nudizam je verovatno najviše oslobađajuće iskustvo koje sam imala u životu. Oduvek sam to želela ali niko koga poznajem nije bio nudista, a onda sam upoznala Njega.

Pre nego što smo krenuli na more moj novi dečko mi je pričao o letovanjima sa svojim roditeljima koji su bili nudisti. Na prvo zajedničko letovanje otišli smo blizu Ulcinja i blizu Ade Bojane. To letovanje je verovatno predodredilo sva moja sledeća letovanja. Mislim da ću uvek odlaziti na nudističke plaže.

Kako je sve počelo? Nije mu bilo teško da me nagovori da probamo. Prvi put smo na ostrvo Ada Bojana došli preko same reke. Nismo se baš najbolje snašli, zamolili smo neke ljude sa čamcem da nas prebace ali je bilo mesta samo za mene a on je morao da prepliva Bojanu koja je prljava, hladna i virovita. Na samom ušću je jedna plaža za „tekstilce“ kojom smo hodali dok najzad nismo ugledali svoje odredište!

Plažu za „tekstilce“ i ovu nudističku na koju smo se mi zaputili razdvaja jedan paravan, odnosno ograda od trske. Sećam se, što smo bliže ogradi osećam veću tremu, ali ne govorim mu ništa. Iza te ograde moraš da se skineš. Čim smo je prošli naišli smo na čuvare nudističke plaže koji su rekli da moramo da se skinemo ako hoćemo da nastavimo dalje napred. Pomislila sam da je nepravedno da nam tako nešto traže oni koji su obučeni. U tom trenutku ja već stvarno imam ozbiljnu tremu. Ali skidam sve sa sebe. Ostajem gola. Oboje smo goli. Nasmešimo se jedno drugom, odmerimo se i nastavljamo da koračamo dalje ka plaži.

Svi su goli. Meni je lakše. I iz minuta u minut sam sve opuštenija. Nema puno ljudi.

14-12-2014-19-26-07-23

On pomalo razočarano konstatuje da je devedesetih nudistička plaža bila dosta življa i da je bilo mnogo više ljudi. Čitav nudistički kompleks, vidi se, nekad je bio jako moderan i lep, ali sada deluje pomalo zapušteno.

Ja konstatujem da smo najmlađi par na plaži. Ali bez obzira na to ljudi su goli, slobodni i lepi. Plaža je divna. Peščana, dugačka, široka. Ima dva do tri reda ležaljki i suncobrana, plus dosta širok prostor do vode da se stave peškiri. Vetar tu uvek duva, nekad slabije, a nekad jače… pravi talase, nanosi pesak sa jedne na drugu stranu. More je na obalu nanelo predivne raskošne školjke koje sam beskonačno skupljala usput dok smo šetali. Bila sam oduševljena.

Nudistička plaža se i na drugoj strani završava ogradom od trske, a posle ograde nastavlja divlja plaža koja se prostire do same granice sa Albanijom. Divlja je. Mahom su nudisti. Od sunca se kriju na razne načine i prave skloništa od granja, drveta, peškira, šatorskih krila… Tu ima još više školjki, još više prirode, još više svega. Mi beskonačno šetamo i kao početnici u nudizmu sve vreme ponavljamo kako je prijatno, kako je divno.

nudisti

Zaista mi je bio neverovatan je osećaj da šetam gola na suncu, tako oslobođena, da gola ulazim u divno more i osećam ga na pravi način. Kada izadjemo iz vode peškiri su prekriveni peskom koji je vetar naneo. Istrsem peškir ali vetar ponovo nanosi pesak koji se lepi za moje golo i mokro telo. Zaronim celo telo u pesak i osećam se savršeno.

Ada Bojana, ima najlepši pogled na svetu. More, beskonačna pučina koja se spaja sa nebom, a onda u jednom trenutku kad zalazi sunce, predveče, to nebo potpuno izgori i postane narandzasto crveno, pa pravi neverovatan odsjaj u moru. i ti si u stanju da se stopiš sa tom prirodom i imaš osećaj beskraja i neke prijatne jeze. Neverovatno.

Mene je to kupilo zauvek. Slana voda, pesak, miris mora, vetar i sloboda.

[polldaddy poll=9719663] 

0 мишљења на „Moje prvo iskustvo na nudističkoj plaži

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *