Samo se skinite i probajte

Da, tako je, samo treba da se skinete i probate nudizam.

Na Jadranskom primorju ima toliko nudističkih plaža da možete bez problema naći neku po vašim merilima: da li je peščana ili stenovita, sa infrastrukturom ili potpuno robinzonska, da li je pretežno u hladu ili cela na suncu, da li je namenjena aktivnom ili romantičnom odmoru, itd.

Ako ste ikada poželeli da uđete u more bez kupaćeg ili da prepustite suncu svoje golo telo, mi ćemo dati nekoliko predloga za skrivene i robinzonske plaže na koje se možete uputiti ovog leta i odlučiti da isprobate taj nudizam. Osetićete i sami da je pravo vreme i mesto da se na toj skrivenoj plaži skinete i goli uronite u more, prepustite prirodi i suncu.

Prava bi šteta bila ne iskoristiti činjenicu da je Jadranska obala najrazuđenija na Mediteranu, sa preko 1000 nenaseljenih ostrva, poluostrva i delova obale koje upravo vi treba da istražite.

Zašto je dobro opredeliti se za nove, neistražene plaže?

Potrebno vam je mesto gde ćete moći slobodno da zaspite dok vas miluje sunčeva toplota, gde ćete osetiti miris joda iz mora i obližnje borove šume, i gde ćete čuti samo zvuk talasa i povetarca. Zvuči dobro zar ne? Svakako bolje od pikavaca u šljunku, plivanja na smenu iz straha da vas neko ne pokrade, parkiranja kilometrima daleko itd. Treba vam samo vaše mesto pod suncem, ili u hladu, bez da za njega morate da se borite!

Naš savet je da se malo potrudite, jer ćete često u blizini naći manje posećenu plažu na kojoj možete slobodno uživati u svojoj intimi. Dobar primer je naša najpopularnija nudističkom plaža Adom Bojanom na kojoj je uređeno samo prvih 500m od skoro 6km, tako da vam je na raspolaganju nekoliko kilometara divlje nudističke plaže. Malo se više treba pomučiti, međutim, kad je u pitanju Čanj; prelaskom preko stena uz obalu dolazite do okolnih netaknutih mesta za kupanje koja su potpuno čista i skrovita.

Što se tiče hrvatskih robinzonskih nudističkih plaža preporučujemo sledeće tek otkrivene destinacije:

1. Plaža Betrina se nalazi u ribarskom mestu Mlini nadomak Srebrena koje je smešteno između Dubrovnika i Cavtata. Do nje se može doći peške ili brodom a stenovita struktura je ublažena betonskim pločama. Iako je još neotkrivena od strane turista i prikladna je za one kojima je do intimnijeg odmora, možete iznajmiti suncobrane i ležaljke a tu u okolini su restoran i hotel Astarea za one kojima je udobnost na prvom mestu.

2. Takođe, dovoljno blizu ali i dovoljno daleko od poznate tekstilne plaže Veliki potok je prostranstvo neistražene obale i malih nudističkih skrovitih mesta.

3. Ako ste posebno prohtevni, imamo i radikalnije predloge: na primer malo napušteno ostrvo Badija veličine samo 1km2, blizu Korčule. Badija je prepuna bujne vegetacije čempresa, borova i maslina a obala je prekrivena stenama i šljunkom. Sa severne strane ostrva može se stići do još manjih ostrva koja su do sada popularna samo među nudistima: Rogačić, Ručnjak, Majson, Gojak, Velika i Mala Stupa.

4. Na top listi 15 najboljih nudističkih plaža na svetu je i poznata plaža Jerolim na Paklenim otocima. Do ovog pristupačnog popularnog dela se dolazo taxi-brodom iz Hvara, ali je poenta obići okolinu ove plaže i locirati u osamljenim bajkovitim uvalama koje nudi vrlo razuđena obala ovog ostrva.

5. Na severu ostrva Brač, na potezu od mesta Postire do Sutivana, nudisti koji traže privatnost mogu naći veći broj oaza za sebe.

6. Iz Primoštena se taxi-brodićem dolazi do ostrva Smokvica, na kome se nalazi potpuno divlja nudistička plaža, pogodna za ljubitelje očuvane prirode. Naravno, potrebno je poneti hranu, vodu i sve ostalo što može da vam zatreba.

7. Omeđena gustom šumom je plaža Sunčana uvala na Lošinju. Ovo ostrvo je poznato po koloniji delfina od oko 150 članova koja živi u obližnjim vodama, što je samo po sebi nezaboravan doživljaj i fenomenalan prizor.

8. Kod Supetarske Drage na ostrvu Rab, nalaze se tri mala ostrva od kojih se jedno zove Maman i najpoznatije je roniocima i onima koji se bave podvodnim ribolovom zbog kristalno čistog mora. Nudisti ovde mogu uživati u tihoj i mirnoj peščanoj obali i njenim robinzonskim plažama. Do ovog malog ostrva najčešće se dolazi sopstvenim plovilima ili rent-a-čamcima.

9. Najpopularnija ali i dalje netaknuta, robinzonska plaža Ciganka nalazi se na Rabu u blizini mesta Lopar. Nju je CNN proglasio za najpoželjniju ostrvsku destinaciju, između ostalog zbog specifičnih peščanih skulptura koje je vetar oblikovao vekovima. Na popularnoj Ciganki nije lako naći intimno mesto ali je svakako vredno truda.

Najbolji savet koji možemo da vam damo je da se raspitate kod meštana gde idu da se kupaju. Možda se neko ponudi da vam pokaže i obližnjm nenaseljena ostrvaca a vi se opremite vodom, hranom, obavezno dobrom obućom, radozalošću i osmehom.

[polldaddy poll=9719663] 

0 мишљења на „Samo se skinite i probajte

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *