Nudizam u zimskom periodu

Pre nešto više od dve godine sam u jednom dnevnom listu pročitao tekst za koji sam se odmah zainteresovao. Došavši kući nazvao sam broj na koji se javio organizator…

O vama i organizaciji koju vodite pisale su današnje novine – rekao sam predstavivši se sagovorniku.

Drago mi je da ste čitali tekst Goli u noći – oglasio se moj sabesednik iz Naturističke organizacije Srbije.

Reč po reč, nas dvojica smo dogovorili termin beogradskog susreta.

Pomislio sam „naturistički bazen sve mi je bliži i bliži“ dok sam na internetu, po drugi put toga dana, čitao o mestu na kojem se okupljaju moje golišave „koleginice i kolege“.

Prijatelj iz Naturističke organizacije Srbije rekao mi je tom prilikom da se susreti na bazenu u Beogradu održavaju s jeseni, nakon glavne turističke sezone, sa namerom da se u vremenu kada nije moguće kupanje na Savi mi naturisti okupamo kako smo navikli.

Sačekao sam nepuna dva meseca i pratio obaveštenja na sajtu na kojem će, reče organizator druženja, biti objavljena satnica programa. Inače, pre nekoliko godina sam počeo da izdvajam sumu za uplatu na račun Naturističke organizacije Srbije. Godišnja članarina omogućava odlazak u nudističke kampove koji su inače zatvoreni za samce poput mene.

Sa članskom kartom INF-a realno je stupiti na tlo brojnih FKK kampova, a Naturistička organizacija Srbije omogućuje da njeni članovi prošetaju brojnim prostorima u zapadnim zemljama u kojima je naturizam razvijena grana turističke privrede.

Došao je dan kada je Naturistička organizacija Srbije organizovala kupanje na bazenu „Stari Dif“ u Beogradu kako je i bilo najavljeno. Bio je februar kada sam se priključio istomišljenicima koji su i zimske mesece koristili da se okupe i druže kako samo mi to znamo: bez kupaćih kostima.

Jedino čega sam se pribojavao je „osećaj“ da kupanje na bazenu nije isto što reka i more jer nas umesto sunčevih zraka obasjavaju reflektori.

Ipak, nekoliko minuta pre osam sati uveče te februarske subote bio sam spreman da se razgolitim tokom narednih sat, sat i petnaest minuta koliko traje termin. Činjenica da sam dobar deo dana proveo u Beogradu čekajući veče nije mi smetala jer sam znao da dolaze trenuci opuštanja…

U holu bazenskog kompleksa bilo je desetak osoba oba pola. Međusobno upoznavanje i dolazak organizatora omogućio je da uplatu izvrše oni kupači koji nisu članovi Naturističke organizacije Srbije, dok su oni sa uplaćenim godišnjim članarinama koristili termine besplatno. Broj nudista se povećavao dok smo iz svlačionica izlazili goli kao od majke rođeni ušli smo u jedno od kupališta bazenskog prostora „Stari Dif“ u Beogradu.

Kao i na plaži poneo sam samo najnužnije stvari za svoj prvi boravak među beogradskim nudistima. Kažem beogradskim jer organizator i velika većina kupača bez kostima živi u glavnom gradu Srbije ali nas ima i iz drugih gradova naše zemlje. Beograđani i ostali kupači nosili su peškire i papuče za eliminisanje efekata klizavog terena koji se stvara na kupalištima ovog tipa. Svako od nas nosio je jedini obavezni predmet za sve učešnike predivnog druženja u centru Beograda. Bile su to „vaterpolo kapice“ koje koristimo iz higijenskih razloga dok sve ostale delove nagih tela utapamo u vodu bazena.

Na bazenima „Starog Difa“ (istorijskog zdanja podignutog pre Drugog svetskog rata u Deligradskoj ulici) postoje, u ovom delu koji koristimo mi naturisti, dve saune u kojima je moguće sesti isključivo izuven. U opuštenom razgovoru nas je organizator druženja iz Naturističke organizacije Srbije podsetio da su susreti nagih kupača na bazenu počeli u drugoj polovini prve decenije 21. veka, a prvo odredište bio je bazen u Obrenovcu. Tada je bilo moguće četvrtkom u večernjem terminu koristiti prostor i vreme za kupanje bez „stešnjene garderobe“ kako je rekao…

Vreme je proletelo i pozdravivši se sa ostalima krenuo sam u prohladno zimsko veče prethodno osušivši kosu. Vratio sam se za Novi Sad prepun utisaka uz obećanje da ćemo se ponovo videti na „Starom Difu“ u Beogradu. Još tri puta sam od tog februarskog susreta pre dve godine iskoristio mogućnost za kupanje u svakako neobičnom ambijentu beogradskog bazena. Dosadašnja praksa je bila da se susreti organizuju jednom mesečno, subotom od 20 h.

Sat i po kupanja na beogradskom „Starom Difu“ suočilo me je, po ko zna koji put sa lepotom nagih tela koji ulaze u vodu bazena. Svakako da to nije isti utisak kako na reci ili moru, ali sam se uverio da je moguće da budem nudista i van sezone. Dok napolju pada sneg ili pljušti kiša ulazite u objekat koji je obezbeđen od neželjenih pogleda voajera jer su na zahtev organizatora sigurnosne kamere isključene tokom našeg kupanja.

Zajednica naturista se sasvim lepo druži i van redovnih letnjih dolazaka na „beogradsko more“.

Poređenja radi, bazen u nudističkom delu banje Morahalom u Mađarskoj je mnogo manjih dimenzija i tamo nije moguće plivanje nego samo sedenje u „kadici“. Dogovor beogradskih i ostalih nudista koji se okupljaju na „Starom Difu“ je da se u budućnosti termin proširi na dva i više sati da bismo, poput Mađara i Čeha recimo, imali prilike da duže boravimo u lekovitim izvorima.

Kakva je volja potrebna da iz Požarevca ili Velike Plane dođete do centra prestonice! Ali znate da vas čekaju saune u kojima bez ičega na sebi razgovarate sa istomišljenicima. Prema tvrdnji organizatora najveći broj nudista koji je pristvovao kupanju je 25 učesnika, a informisanje se vrši preko sajta NOS-a i FB naloga ove organizacije.

Učesnici okupljanja često pozovu i svoje prijatelje i prijateljice kojima je ulazak u vode „Starog Difa“ bio i prvo kupanje bez kostima posle ko zna koliko godina. Dobrodošli su i muškarci i žene bez obzira na broj kilograma, godine i fizički izgled jer i sami znate da se nudisti ne obaziru na te „kategorije“. Bitno je da ste raspoloženi i spremni za druženje u ambijentu u kojem cilj nije „pokazivanje“ nego lepota pokreta dok plivate…

Utisak je svaki put bio isti (ne samo moj nego i ostalih učesnika „golišavih samita“) da su kupaći kostimi sasvim nepotrebni predmeti.

0 мишљења на „Nudizam u zimskom periodu

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *