Bajkovita nudistička plaža na jugu Juga

Reka koja se uliva u more, i na njenom ušću nudistička plaža. Zvuči poznato, zar ne? Međutim, za razliku od reke Bojane, reka Umhlanga se u more uliva podzemnim putem. Na jeziku meštana „Umhlanga“ znači „mesto rastinja”.

Severno od grada Durban nalazi se jedna od ukupno tri oficijelne nudističke plaže u Južnoafričkoj republici. Na putu ka ovom zaista bajkovitom mestu, imaćete priliku da se proštete kroz prelepi prirodni rezervat sliva i okoline reke Ohlanga, čuveni Umhlanga Lagoon, gde rastu većinom otporne biljke kao što su sukulenti, i još bezbroj biljnih i životinjskih vrsta koje nemate priliku da vidite na našem kontinentu.

Okolina reke i nudističke plaže je nenaseljena i možete se slobodno goli izležavati na suncu, i to vrlo retko u društvu drugih nudista. Ako se zaželite civilizacije, na korak od vas je i turistički, tekstilni deo plaže koji je popularan pod imenom Umhlaga Rocks. Prošetajte duž ove plaže i zateći će vas neverovatan prizor od velikih peščanih površina prošaranih skupinom tamnog kamenja. Kažu da su zalasci sunca ovde nezaboravni, i da ih je nemoguće prepričati.

Ako ste, kao i mnogi drugi, svoj prvi korak ka nudizmu utisnuli u peščanu plažu Ade Bojane, i ako želite da iskusite nešto slično, a opet nešto što je mnogo drugačije – trebalo da posetite plažu Umhlanga u Južnoj Africi.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *