Kako reći svom partneru?

Možemo se smatrati pravim srećnicima što smo nudizam otkrili zajedno i u njemu jednako uživamo. Ali, šta ako ste nudista, a vaš partner/ka nije nudista? Ili želite da probate a ne znate kako da to saopštite njoj ili njemu?

Ključ za neuspeh

Znate li za onu izreku da će dete najlakše naučiti da pliva ako ga bacite u vodu? Pa, ne znamo ni mi kako ta deca proplivaju, ali možemo vas uveriti da je to jako loša ideja kad se radi o nudizmu. Zaista, da iznenadite nekog nudizmom, to se tako jednostavno ne radi; „Dragi/a, stigli smo na letovanje, i da, nisam ti ranije rekao/la, ali ovde je odeća zabranjena…” Stvarno, ne možemo vam dovoljno naglasiti koliko bi ovo bilo pogrešno. Izlaženje među ljude bez odeće po prvi put veliki je stres, u kome se udaljavate od svoje zone sigurnosti, tako da sve ostalo mora biti što je moguće ugodnije. A imati ženu ili muža koji se samo u jednom trenutku proglašava nudistom, zaista je dodatni stres.

Tako da ćemo ponoviti: to se tako ne radi.

Jedno od rešenja je da budete goli kada vaša druga polovina stiže kući, tako da ste na taj način već probili led jer ste zapravo nudista u kući i volite da šetate okolo goli. Iako ovo zvuči kao dobra ideja, i mnogo je bolja od prethodne, velike su šanse da će vašeg partnera/partnerku odmah ova situacija asocirati na seks. Jer, za mnoge koji u nudizam nisu upućeni, golotinja se izjednačava sa seksom (ili makar sa požudom), i veoma ćete se pomučiti da razbijete tu predrasudu.

Ključ za uspeh

Ako biramo šta bismo želeli da zapamtite nakon čitanja ovog teksta, to je pojam „komunikacija”, a sad ga svi ponovite naglas. Komunikacija, komunikacija i samo komunikacija! U vezama se o svemu može razgovarati ako nema presije, ali za ovakve stvari potrebna je i prethodna priprema. Dobar način za pripremanje terena je da pitate nju ili njega da li se ikada kupao go(la), tako da možete neobavezno o tome ćaskati pre nego što objavite da biste baš to probali ponovo. Makar ćete led probiti i imaćete prostora da pričate o svojim nudističkim iskustvima. Čak i ako ne uspete glavnu stvar da saopštite znaćete kakva vas reakcija sa druge strane očekuje.

Kada je led probijen, moraćete da odgovorite na pregršt pitanja, tako da se za to pripremite. Međutim, imate sreće, ovde kod nas možete pronaći odgovore na sva pitanja! Sve zavisi od toga ko vam je parner ili partnerka, jer ako ste uvereni da ta osoba nije zadovoljna svojim izgledom, možete joj ukazati na to da će na nudističkoj plaži biti raznih ljudi, i da su to jedina mesta na svetu gde niko neće mariti za izgled. Ako je on ili ona vaspitan u konzervativnom duhu, argument će vam biti taj da nudizam nema nikakve veze sa seksom. I tako dalje, sigurni smo da ćete se i sami snaći.

Rekla je „da”!

Čestitamo! On ili ona žele da probaju nudizam! Šta sad treba da radite? Dobar način da počnete je da budete goli u svom domu. Ne libite se da napravite neki događaj u toj postavci, možete npr. izabrati dan kada oboje nemate obaveza i dogovoriti se da ga provedete bez odeće u kući. Ili jednostavno skinite svu odeću odmah nakon onog važnog razgovora ako vam to prija. Zaista nije važno kada i kako.

Sledeći korak bi bio nudizam u javnosti. Dobar način za ovo je da prvo odete zajedno na opciono nudističku plažu, kamp ili letovalište, a ne tamo gde je odeća potpuno zabranjena. Ovako će vam se partner postepeno adaptirati nudizmu, i tako dobiti priliku da odluči kada je spreman ili spremna da odbaci odeću.

Rekao je „ne”!

Nažalost, šanse su velike da vaš partner zaista ne želi ni da proba nudizam, ili ga je probao/la ali mu/joj se nikako nije dopao. Ako vašoj drugoj polovini nije potpuno neprijatno da bude viđena gola od strane drugih, možete ga/ju odvesti na opcionalno nudističko mesto gde vi možete biti goli a gde onaj ko neće ne mora.

Ako, sa druge strane, vaš partner ne želi da vi budete viđeni goli, moraćete prvo da se pozabavite njenim ili njegovim sumnjama.

Izvor: Naked Wanderings

0 мишљења на „Kako reći svom partneru?

 1. Pitanje iz naslova teksta JESTE jedna od najvećih dilema sa kojima sam se susreo tokom dosadašnje nudističke „karijere“…

  Dosta je teško „priznati“ ako nemate dovoljnu podršku okoline…

  Samim „priznanjem“ neki ljudi će vas smatrati čudakom, ali ako dovoljno verujete u sebe, dolaskom na plaže, steći ćete nove prijatelje…

 2. Moja pretpostavka, kada je ovaj aspekt nudizma u pitanju, je da mnogi naturisti nisu spremni da javno obelodane svoje afinitete prečesto dozvoljavajući da se o njima šire glasine i tračevi. I sam sam jurio u prodavnice po nove i nove modele kupaćih gaćica gotovo svake sezone brčkajući se u raznobojnim odelima za plažu.

  Odjednom je navika kupovine kostima prestala izazvana činjenicom da sam otkrio mogućnosti koje mi pruža nago sunčanje.

  Mnoge nedoumice koje su me oprhvale pre pristizanja na plažu počele su da gube svoj značaj svakim minutom boravka na istoj. Počelo je da biva nevažno “šta drugi kažu” kao i to što će mnogi da govore nakon mog povratka sa kupališta.

  Sunce je nemilosno peklo, udaralo, pržilo, a ja sam bio pod utiskom najnovijeg izazova. Bio sam nag posle ko zna koliko vremena, a da po prvi put, ta nagost nije izazvala čuđenje u mom okruženju.

  Sve ovo je bitno reći svome partneru/ki pre dolaska na plaže…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *