Zavoleli smo Valaltu

Ma ukratko, skinete se i kao da ste umesto gaća skinuli neki nevidljiv balast i osetili neku novu slobodu za koju niste znali ni da postoji. Da ne pominjem da mir i atmosfera na FKK mestima doprinose da odmor od 5 dana ima efekat odmora od 15 dana na običnim plažama. Manjak pozeraja je ipak nešto što mi najviše prija na FKK odmorima.

U godinama što su prošle bili smo na Koversadi, spa centrima u Sloveniji i došlo je vreme i za Valaltu.

WOW! Ukratko. Već prvi dan Valalta nam je postalo najomiljenije i najbolje letovalište ikada!!!
Probaću da opišem zašto a sad nekoliko opštih informacija.

Valalta se nalazi pored Rovinja u Istri. Od Beograda je udaljena oko 640km.

Kolima se, uz povoljne uslove na granici stiže za 6 do 7 sati. Put je super, lak za vožnju (do Zagreba, smrtno dosadan), osim malim delom kroz Istru, kompletno je auto put.

Ono što ne valja su cene putarina, skupo je.

Valalta je ogromna, 6500 ljudi je kapacitet, pored kampa postoje i bungalovi, apartmani i “mobile houses”. Razlika je u veličini i što bungalovi nemaju kuhinju. “Mobile houses” su nešto noviji i čini mi se lepši. Cene su tu negde. Slike i cene klik na ovaj link.

Mi smo bili u bungalovima, bungalovi imaju odličnu centralnu lokaciju.

Svi bungalovi imaju veliku terasu kao i dvorište sa ležajkama i suncobranom.

Ceo kamp je savršeno uređen i održavan. Pri tom nekako nepretenciozno i sve izgleda potpuno prirodno. Za razliku od “fancy resorta” gde je sve napucano i veštački ovde to deluje kao što rekoh prirodno, ali pod konac.

Na sredini kampa se nalazi supermarket, prodavnica sa voćem i novinama. Supermarket je moderan i savršeno snabdeven. Tako da ako želite da kuvate nećete imati problema sa namirnicama.

Centralni deo zauzima povelik deo sa bazenima i spa centrom. Spa centar se plaća dodatno, koliko znam.

Plaža… velika i sastoji se iz više celina:)

Jedan deo plaže je peščani, ima lepe suncobrane i u pozadini su razne zezalice za decu.

Centralni deo je plaža na travi sa prirodnim hladom. Pored ovih postoji i niz manjih plaža, kao i stena pogodnih za sunčanje, naravno za one koji su nabacili boju.

Ležaljke su postavljene posvuda i besplatne su, kao i suncobrani. Mi smo bili u periodu kada je kamp bio popunjen 100% i bilo je slobodnih u svako doba dana, barem u delu sa prirodnim hladom. Sve su iste i sve su nove.

E sad demografija… Valalta je pre svega porodično letovalište. Rekao bih da 40% čine porodice sa decom, od beba do tinejdžera. 30% su parovi (35 godina plus). I ostalo je starija ekipa.

Za razliku od recimo Koversade, gde je bar polovina starih, na Valalti to i nije slučaj baš. Tako da je atmosfera dosta interesantnija od Koversade.

Tome doprinosi i mali swingerski “komjuniti” koji se sreće po kampu. Da ne zaboravim i swingerski klup Anakonda se nalazi 300 metara od kampa. Opis posete Anakondi u nekom od sledećih članaka. :)))

Da jedno od najcool mesta je kafić, u kojem stolovi i stolice stoje u plitkom bazenu. Tako da dok pijete kafu ili pivo, gledate u more i brčkate noge u bazenu.

Gosti su skoro 90% Nemci, verovatno u avgustu bude puno i Italijana.

Naših ima jako malo.

Mada smo mi upoznali par iz Beograda i čuli da nas ima još.

Rezervacije ide direktno preko sajta, ne postoji nijedan drugi način. Tako da razmena mejlova i banakarski transfer novca za rezervacije je jedino što preostaje.

Da rezimiram, kao što rekoh na početku Valalta nam je instant postala najomiljenije letovalište, tako da svaka preporuka. Ako i niste nudista, probajte verovatno će vam se dopasti.

Izvor: Nemagreske.com.
Autor: Blokovski.

Једно мишљење на „Zavoleli smo Valaltu

  1. Bez uvrede ali jos jedan dokaz da je veoma velik broj nudista-naturista ,svinger varijanta ,cak i oni koji imaju decu (zanima me njihov stav o tome i kako to utice na iste ,jer se postavlja pitanje sta je gore, lagati sopstvenu decu o tome ,ili da kao vec deca znaju za to ).

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *