Španija: Nudistička plaža sa pećinama, vodopadima i stenama

Playa de Covachos je jedna od onih plaža na kojima kad se nađete, nećete moći da verujete da ste tamo.

Nije je teško naći, vozićete 15 minuta zapadno od Santandera (mesto Soto de la Marina) u Kantabriji, ali je teško do nje doći zbog nepristupačnog terena koji morate preći peške. Ime joj potiče od stena koje su prošarane pećinama, i nakon iscrpljujuće šetnje ćete se naći na mestu gde veličanstveni sedimentni planinski masivi ulaze direktno u more. Taj spoj divljine i snage prirode retko gde možete tako jako osetiti kao ovde.

Obala je prelepa, naizgled malo neprijateljska, sem na tom jednom čarobnom mestu gde se peščani deo provlači između planina i mora. To je plaža Kovaćos, vaše nudističko odredište. Robinzonska je u pravom smislu te reči, pa preporučujemo da sa sobom ponesete sve što vam može zatrebati.

Inače Plaža Kovaćos se opravdano smatra za jedno od najlepših mesta u Kantabriji. Posebna zanimljivost ove plaže je ostrvo Kastro (la Isla de Castro), planinski masiv oštro isečenih stena koji štrči iz mora nadomak plaže. Do njega se može doplivati ali najbolje je prepešačiti preko peščanog spruda do njega kada preko letnjih meseci postane poluostrvo usled opadanja vode. Naravno, morate ipak voditi računa prilikom prelaza zbog jakih morskih struja po kojima je Kantabrija inače poznata i zbog kojih je naročito privlačna za surfere.

Ova plaža je i drugačije poznata kao „plaža za atlete” jer na nekim mestima kao sasvim normalan ulaz na nju služe konopci koji se spuštaju preko stena. U svakom slučaju raj za alpiniste/nudiste ali i sve ljude dobre volje u kojima čuči mali avanturista. Probajte, što da ne, to će biti zaista nezaboravan odmor. (Spasilačka ekipa je tu ako vam zatreba.)

Ako ipak odlučite da se ostrvcetu divite iz daljine, istražte obalu, jer sem uvala i pećina, u stenama vas može iznenaditi i po koji vodopad.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *