Red Beach, Krit, Grčka

Kada razmišljamo o egzotičnim plažama, skoro nikada nam na pamet ne padnu evropske plaže, već neke udaljene destinacije na drugim kontinentima. No, ne bi trebalo da bude tako; svedoci smo toga da se neke od najlepših nudističkih plaža na svetu mogu naći na Jadranskom ili Egejskom moru, i one su za ceo ostali svet baš to – egzotika, a tome svedoči ogromna posete turista iz celog sveta svake sezone.

Pošto smo već dosta pisali o prelepim plažama duž jadranske obale, vreme je da kažemo nešto i o plažama u Grčkoj. Svi smo toliko puta videli reklame za grčko primorje, i većina nas je tamo provela bar jedno leto, ali ova zemlja je nedovoljno poznata po nudizmu, ali joj treba posvetiti pažnju koju ona definitivno zaslužuje. Ovog puta odabrali smo zaista jedinstveno nudističko utočište, Crvenu plažu na Kritu.

Kada se nađete na Kritu, bitno je da znate da se Crvena plaža nalazi na samo 20 min. peške od grada Matale. Isplati se peške doći do nje jer ćete, zbog toga što je ovo stenovit predeo, usput moći da vidite uvale i pećine, i možda pronaći svoj tajni prolaz do plaže. Tlo je boje cigle, crvenkasto-braon i jednostavno nećete moći da promašite ovaj raj za nudiste. Plaža je još zanimljivija za avanturiste koji vole da prelaze preko stena i posmatraju prirodu sa čak 80 metara nadmorske visine.

Pošto je ovo prava ekskluzivna, stenama ograđena plaža, koja time bira svoje posetioce, znajte dam morate sa sobom poneti sve što može da vam zatreba. Možda nije loša ideja da do nje dođete vodenim putem, za koji imate dosta opcija, kao što su: kajak, džet-ski, ili brodić. Na plaži je moguće iznajmiti ležaljke i suncobrane, ali na to se ne treba uvek oslanjati jer plaža postaje sve popularnija. Svakako sa ove plaže nemojte otići bez uživanja u zalasku sunca i predivnim prizorima upotpunjenim crvenim peskom i tirkiznim morem.

Crvena plaža, duga svega 300 metara, je jedno od najlepših mesta u Grčkoj, a i šire, u to budite uvereni. Iako nije jedino mesto sa crvenim peskom u Grčkoj, ova plaža je zauzela 3. mesto na Sky Travel TV Channelu u izboru najboljih svetskih nudističkih plaža, a da je prilaz lakši, bila bi u prve dve! I da – verovatno nećete odoleti da napravite selfi pored minojsko-egipatskih motiva koje je izvesni Belgijanac po imenu Žerar izrezao u stenama pre par godina.

0 мишљења на „Red Beach, Krit, Grčka

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *