Od zime bežimo u – Brazil

Kada pomislite na slavljenje ljudskog tela i telesnost uopšte setićete se i Brazila, i karnevala. Razmišljajte i dalje o Brazilu: predstavićemo vam jednu fenomenalnu nudističku destinaciju za roditelje, decu, unuke…

Jer je plaža de Pierdas Altas u Brazilu (Santa Catarina) je zaista namenjena porodičnom nudističkom odmoru.

Ono po čemu je ova plaža najprepoznatljivija među nudistima, i po čemu je dobila ime (Pedras Altas – visoko kamenje), je veliki broj oblih kamenih masiva, manjih i većih, razbacanih po pesku i plićaku. Visoko kamenje nije samo znamenje ove plaže, već i nešto što daje osećaj da se nalazite na jedinstvanom mestu na svetu. Zbog ovog kamenja, plaža na prvi pogled može delovati nepristupačno, ali je baš takva i savršena za nudiste koji poslovično nose u sebi određenu dozu avanturističkog duha.

Među „Visokim kamenjem” ćete se osećati najzaštićenije na svetu, jer su okruženi bujnom vegetacijom i prelepim okeanom ispred vas.

Šta god da ste čuli o hladnoći Atlantskog okeana, na čijoj je obali ova plaža, zaboravite na te priče, bar dok ste u Brazilu. Prosečna godišnja temperature vode je ovde oko 20-ak stepeni, s tim što je u julu najhladnija, oko 18, dok je najtoplija u februaru, čak 26 stepeni, čineći ovu destinaciju savršenom za beg od zime nama stanovnicima severne Zemljine polulopte.

Bitno je reći da ova plaža pripada zoni APA (Zoni zaštićene okoline) i deo je čuvenog brazilskog parka prirode Sierra de Tabuleiro. Kako bi se zaista očuvala ova netaknuta priroda, naloženo je da se izgradi minimum objekata za to područje i to su restoran i dve kolibice za ceo okrug. Dakle, ne zaboravite da ponesete sve što vam treba ako se uputite na ovu plažu. Takođe, nemojte se mučiti da nađete neki zvaničan parking, najbolja opcija jeste da dođete kolima kako bi se parkirali najbliže plaži, ali ipak ostavite auto dovoljno daleko kako biste dali doprinos nikad lakom poslu očuvanja prirode.

Logično, ovde se nekako spontano najviše posetilaca odlučuje da svoj odmor provede kampujući, što i vama toplo preporučujemo, jer to je najbolji način da se provedete kao pravi član nudističke zajednice i da iskusite šta zaista znači boraviti u raju na Zemlji, u dodiru sa prirodom.

0 мишљења на „Od zime bežimo u – Brazil

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *