Nudističke plaže savršene za vaš medeni mesec

Ponekad je napolju toliko vruće da je jedina opcija skroz se skinuti i uroniti u vodu – a posebno ako je u pitanju vaš medeni mesec! Iako se ovo više čini kao dobra ideja za vaš privatni bazen, jer na javim plažama golotinje uglavnom nije dozvoljena – sem ako se, naravno, ne nalazite na nudističkoj plaži. Na kraju krajeva, vaš je medeni mesec, i treba da maksimalno uživate u svakom trenutku.

Jasno je da je u pitanju jedna jako lepa zamisao, međutim realnost je malo komplikovanija. Iako je nekima skroz ugodno da se baškare na nudističkim plažama, kao i u opcionalno nudističkim letovalištima, mnogi su dosta rezervisani prema tome. Pa čak ako ste i otvoreni ka nudističkim plažama, ni one nisu sve isto zamišljene. Svi znamo da postoje one koje su malo „sumnjivije”, mada ima i dosta onih sa jednostavno prelepim ugođajem.

Ekspedija je nedavno izbacila svoj godišnji Flip Flop Report, sa rezultatima ankete na globalnom nivou koja se tiče trendova u turizmu, i tu se pojavila tema nudističkih plaža. Rezultati pokazuju da širom sveta 14 procenata je onih koji su već posetili neku od nudističkih plaža, dok je 37 procenata onih kojima nije ugodno da budu viđeni goli dok se opuštaju pod suncem. Što znači da, iako većina ne uživa u lepotama nudističkih plaža, dosta nas oseća da moraju postojati i nudističke opcije.

Još jedno istraživanje, koje je sprovedeno na sajtu Trip.com, iznosi da se 28.4 procenata ispitanika ne oseća dovoljno odvažno da skine sve sa sebe, ali 29.5 procenata naglasilo da želelo da to proba. Interesovanje za nudizam definitivno postoji.

Evo predloga za 11 plaža na kojima je vaša odluka da li ćete da se skinete skroz ili ne.

Majorka, Španija

Plaža Es Trenc na ovom divnom španskom ostrvu je jednostavno prelepa. Čim ovde ugledate prvu palmu imaćete osećaj kao da ste na Karibima. Ova plaža je jedna od najlepših u Evropi, a takođe je jedno od omiljenih odredišta nudista širom sveta. „Nije cela plaža namenjena nudistima; vrlo je ugodan osećaj i za one koji to nisu, mogu da posvedočim tome jer je to bio moj prvi put”, izjavio je Avichai Ben Tzur sa sajta koji se fokusira na detaljne vodiče namenjene samostalnim turistima, X Days In Y.

Majami

Ovo je već naširoko popularna plaža za parove koji žele da pobegnu zajedno. Skinite se, ili se skinite skroz, i pravac Haulover plaža, koja je trenutno jedina legalna nudistička plaža na Floridi. „Provedite popodne uživajući na peščanim dinama, dok dozvoljavate suncu da vam izbriše te tragove kupaćeg kostima”, poručuje Jessica Bisesto, urednica sajta TravelPirates.com.

Vankuver, Kanada

Na samo 15 minuta vožnje od centra Vakuvera nalazi se takozvana Wreck Beach. „Ovo je najveća naturistika plaža na Severnoameričkom kontinentu koja vam nudi blizu 8 km dobro očuvane plaže i rajsku atmosferu i za nudiste i za tekstilce”, kaže gđa Bisesto. Parovi na njoj mogu posetiti velik broj organizovanih događaja tokom cele godine, kao što su godišnja internacionalna umetnička izložba i mesečno noćno golo kupanje.

Agde, Francuska

Ako želite da posetite pravu nudističku metropolu, uputite se na jug Francuske. „Oslobodite se odeće na nudističkoj plaži Cap d’Agde kako biste doživeli nešto zaista nezaboravno”, savetuje gđa. Bisesto. „Ova plaža se prostire na oko kilometar i po netaknutog belog peska, uključujući veliki broj restorana i radnji. Ironično, te prodavnice uglavnom prodaju odeću.”

Crna Gora

Na prvom mestu treba pomenuti Žensku plažu u Ulcinju, i već vam je jasno da morate posetiti crnogorsko primorje. „Kao što ste verovatno već sami prepostavili iz imena, samo ženama je, kako golim tako i obučenim, dozvoljeno da se brčkaju na ovoj plaži tokom letnjih meseci”, poručuje Lola Méndez, profesionalna turistkinja koja svoje avanture objavljuje na blogu Miss Filatelista. Ovde je voda zasićena sumporom, pa meštani veruju da pospešuje plodnost kod žena. „Vrlo je inspirativno ugledati potpuno pokrivene muslimanke kako se ovde potpuno oslobađaju svojih marama i gole leže na suncu. Pozvana sam ovamo putem četa na jednoj igrici na netu, a sada delim voće sa meštanima i ni jednom se nisam osetila nesigurnom zbog izgleda svog tela”, kaže Mendes. Ovde mobilni telefoni nisu dozvoljeni, a ako vam nije prijatno bez odeće, možete se slobodno kupati u kupaćem ili toplesu.

Ostin, Teksas

Na obalama reke Travis nalazi se jedini javni park u državi Teksas gde je zakonom dopušteno da se skinete goli, pod imenom Hippie Hollow Park. Ovo je zapravo opciono-nudistički park, jer ipak u Teksasu znamo da vlada konzervatizam. Međutim, u pitanju je jedno vrlo lepo mesto, bilo da želite da se sunčate i kupate goli, bilo da ste otišli samo na jedan običan piknik.

Žoao Pesoa, Brazil

Najstarija nuditička plaža, Tambaba, ne samo da može da ponudi privatnost vama i vašem partneru/ki, već možete biti zaklonjeni ogromnim stenovitim liticama kako biste nesmetano uživali u romantičnim trenucima za vas dvoje. „Na ovoj plaži nećete ugledati čak ni jedan brazilski bikini, jer je u glavnom delu plaže odeća zabranjena”, kaže gđa Bisesto. „Preporučujem vam da posetite neke od barova na plaži, nakon što, naravno, dobijete svoju prvu dozu nudizma.”

Stokholm, Švedska

Nudizam je u Švedkoj naširoko prihvaćen a plaža Agesta je jedan od najboljih izbora za turiste-nudiste. „Vrlo je lako doći do nje autobusom ili kolima, popularna je kako među turistima tako i među lokalcima, ima dosta stolova za piknik, javne objekte i infrastrukturu i veliko peščano prostranstvo”, navodi gđa Bisesto. „Parovi koji žele na piknik na plaži, verovatno će zauzeti neke od delova za roštilj, ali u tom slučaju preporučujem da se zaštite odećom tokom roštiljanja.”

San Mateo, Kalifornija

Topla preporuka je da ovde posetite plažu San Gregorio, najstariju nudističku plažu u Americi, i tu ćete se naći među više od 3 km mekanog peska, pećina u moru i nanesenih stabala. „Ovo je savršano mesto za parove koji žele da izbegnu gužvu, jer ova plaža ima tek oko 50 do 200 posetilaca dnevno. Takođe, ova plaža je veoma popularna među gej populacijom, ali uprkos tome, naići ćete svakog dana i na strejt parove sa porodicama”, dodaje gđa Bisesto.

Mikonos, Grčka

Ova plaža je za one parove koji su spremni na avanturu i partijanje: „Krenite put plaže Paradise na grčkom ostrvu Mikonos kako biste doživeli neponovljivo životno iskustvo”, preporučuje nam ovu plažu gđa Bisesto. Ostavite odeću iza sebe i đuskajte celu noć na žurci pod punim mesecom, ili se jednostavno zavalite u ležaljku i uživajte u pogledu na Mediteran.

Sint-Martin

Sada zatvorite oči i zamislite jedno 3 km prostranstva besprekorno belog peska, čisto karipsko more i zvuke sambe ili salse iz obližnjeg bič bara. Sada zamislite kako je ta tropska oaza opcionalno nudistička. „Krenite pravo ka Orient klubu u Sint-Martinu”, preporuka je gđe Bisesto. „Ovo luksuzno letovalište sa plažom nudi veliki broj aktivnosti koje će parove zabaviti, uključujući spa svetske klase, kajak, ronjenje i krstarenje.”

Izvor: https://www.brides.com/story/honeymoon-nude-beaches

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *