Britanski nudisti brane zdrav način života

Nudisti brane svoj zdrav način života nakon žalbi na njihovu golotinju na plaži

Kako prenosi Daily Echo, grupa nudista je zamoljena od strane gradskih vlasti da se ne skidaju na kupalištu Hengistbury Head. Sa druge strane, član Britanskih naturista, Peter Wright, objašnjava da naturisti „zdravog načina života” „bez ikakvih problema” već decenijama koriste Hengistbury Head.

„Zapravo, svi ti kupaći kostimi, spido gaćice, pa i kočije koje se pojavljuju na plaži su tek skorašnja pojava”, on je rekao. „Naturizam je filozofski pogled na svet i verovanje u prirodan i goli život, i kao takav je zdrav porodični način života, kojeg praktikuju milioni. U V. Britaniji ima već više od 5 milliona ljudi koji uživaju u nudističkim aktivnostima na ovaj ili onaj način.

Naturizam je blagotvoran za zdravlje, jer omogućava našoj koži da se sama obnavlja i da primi dovoljno sunčeve svetlosti i stvara blagotvorni vitamin D. U savremenom histeričnom svetu, čak se ni deci više ne dozvoljava da se zajedno tuširaju u školama, a kamo li da vide svoje roditelje gole. To ih ostavlja bez pravih uzora, pa umesto da se porede sa ljudima oko sebe gledaju časopise sa fotošopovanim slikama ili internet, što dovodi do niskog samopouzdanja i depresije kod ogromnog broja mladih.”

Izvor: https://www.dailyecho.co.uk/news/15417081.nudists-defend-wholesome-family-way-of-life-after-complaints-over-naked-sunbathing/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *