Dokumentarni film o nudizmu iz 1979.

Ovaj dokumentarni film govori o naturistima i mestima na kojima naturisti najslobodnije mogu da praktikuju svoj životni stil, u jeku najveće popularizacije nudizma, sredinom 70-ih godina prošlog veka.

Cap d’Agde na jugu Francuske je 1963. osnovan kao prvo letovalište te vrste na svetu, gde su naturisti i nudisti slobodno mogli nagi da recimo odu do banke, pošte ili u prodavnicu. Iako je vlast bila protiv, finansijska isplativost održala je ovo mesto kao prestonicu svetskog naturizma.

Iako se na plaži redovno izviždi i otera osoba koja se pojavi u odeći, u zavisnosti od doba godine, i nudisti moraju da se oblače. Kada im je hladno, žene oblače maxi marame, pletene ili pamučne, toliko da zadovolje i svoje modne porive. U jednom ovakvom letovalištu u Kaliforniji jednom godišnje održava se izbor za Miss Nude America, ali ono što odlučuje pobednicu je znanje o nudizmu, a privlačnost nije na odmet. Ekipa filma zatim posećuje Klingberg u Nemačkoj, kojeg je osnovao rodonačelnik nudizma, Paul Zimmerman, i koje se smatra kolevkom nudizma.

Međutim, još pre Francuske, 50-ih godina prošlog veka, na jadranskom primorju, među prvima na svetu, osnovano je ono što se danas naziva nudističkim odmaralištem, a reč je o letovalištu Koversada.

Ovaj film odgovoriće vam na mnoga pitanja koja imate o nudizmu. Jedno je sigurno, šta je tačno nudizam ćete zati tek kada ga probate.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.