Umetnica koja je bojenjem bradavica uspela da zaobiđe pravila Instagrama

Claudia Sahuquillo je umetnica iz Barselone koja slika po vrlo nekonvencionalnom platnu: ljudskoj koži.

Ona već godinu dana radi na afirmaciji lepote ljudskog tela kroz umetnosta, a svoja dela postavlja na Instagram (@claudisahuquillo), na kome je sakupila blizu 52.000 pratilaca.

Saukiljo je započela svoj rad slikajući na svojoj koži. Nakon toga je svoj projekat proširila na druga platna – druge modele, po čijoj koži je slikala. U početku je slikala unapred dizajnirane postavke po modelima, ali se ubrzo okrenula više improvizatorskom pristupu.

Ja slikam po ljudima, ne po papiru ili platnu, tako da rezultat zavisi od njih”, rekla je Saukiljo za Voice u intervjuu prošle godine. „Oni potpuno savladaju strah, tako da mislim da je to i najlepši deo projekta.” Saukiljo je tu dodala da uživa u posmatranju tog procesa od početka do kraja u svakom radu, jer ljudima postaje neverovatno ugodno dok „dopuštaju svojim telima da postanu umetnička dela i da budu deo kreativnog procesa”.

Ubrzo je rad umetnice Saukiljo postao validan argument pitanja pravila cenzure Instagrama, iako to nije bila njena namera.

Kada je prvi put postavila svoju umetnost na ovu društvenu mrežu, ubrzo je shvatila da će fotografije sa golim bradavicima biti označene na Instagramu i ukinute – sem ako ne budu pokrivene bojom. „Besmisleno je što ne mogu da okačim fotografiju gole bradavice, a ako je ta bradavica obojena, onda mogu.”

Metod ove umetnice za zaobilaženje pravila censure Instagrama, ne samo da je estetski po karakteru, već služi kao oštra kritika duplim standardima koji kažu da je određena vrste ženske golotinje dozvoljena, a da druge nisu.

Izvor: https://www.self.com/story/skin-is-the-new-canvas

0 мишљења на „Umetnica koja je bojenjem bradavica uspela da zaobiđe pravila Instagrama

  1. Šta mislite o činu ove umetnice ? Ovo je zanimljiv čin, interesantan način kreativnog izražavanja ili još jedna bizarnost „umetnika“ koji niču k’o pečurke posle kiše ?

    Kakvo je vaše mišljenje o negovanju/brijanju stidnih dlačica kod muškaraca i žena na plažama ?

    Znam da tekstilni kupači često ističu dizajn kostima, boju istih i slične teme o kojima se piše na specijalizovanim „hair style“ rubrikama čitanih revija.

    Mi nudisti se ne šepurimo na stranicama tabloida, nego nas tiražni mediji prečesto svrstavaju u rubrike „Bizarno, čudno…“

    Da li je, ipak, moguće privući pažnju „nudističkim stajlingom“ ?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *