Zašto se toliko često povezuju nudizam i seks?

To je zapravo jedna od najčešćih predrasuda kada je u pitanju naturizam.

Da su svu nudisti perverznjaci koji vole jedni drugima da pokazuju svoje cenjene intimne delove tela, da praktikujemo seks sa svima okolo, sa muškarcima, ženama, nije važno da li su to trojke, četvorke, petorke, orgije.

Međutim, glas naturističke zajednicu je striktan: „Nudizam i seks su dve potpunon različite stvari!”

Mi svakako podržavamo ovu zajednicu ali nekako nam se čini da su malo ekstremni po ovom pitanju, ponekad predstavljajući naturiste kao aseksualna bića. „Naturizam je isto što i seks? Ma daj, mi to ne radimo!”

Ovo je zapravo razlog zašto se mnogi muškarci, koji tek treba da probaju nudizam u javnosti, najviše plaše mogućnosti da će doživeti erekciju. Šta ako oni vide da me privlače određeni ljudi?

Šta ako se slučajno uzbudim na ovakvom mestu gde se o seksu ne govori?

Da, mi to itekako radimo

Hajde da postavimo ovu stvar na pravo mesto. Da, i mi nudisti se ponekad seksualno uzbudimo. Ako pored nas prođe neka prelepa žena ili muškarac, mašta nas preuzme s vremena na vreme. Makar ne moramo da ih „skidamo pogledom”…

Da, i mi praktikujemo seks, ali kao i svi ostali, čuvamo seks u opsegu svoje privatnosti. Ne znači da vam se moralna načela niti nagoni menjaju ako ste goli, i to se ne dešava zbog toga što nas neko toliko privlači da ne možemo da se kontrolišemo. Stvar je u tome što nam zapravo odeća ne služi da se ne bismo ponašali kao pušteni s lanca. To vam je kao kada ste u nekom kafiću i uzbudite se dok flertujete sa privlačnom devojkom ili mladićem, a to ne znači da ćete se u tom trenutku skinuti i imati seks. Upravo je isto tako sa naturistima, sem ovog momenta sa skidanjem odeće.

Odakle ova zabluda?

Kako su ljudi počeli da povezuju nudizam sa seksom? Religija svakako može da preuzme veliki deo krivice za to. Ali ne traba kriviti samo hrišćane, u mnogim muslimanskim državama ženama je zabranjeno da pokažu i najmanji deo kože jer to može uzbuditi muškarce. Šta li će se desiti kad otkriju internet…

Kada smo već kod interneta, on takođe preuzima deo odgovornosti. U ovo vreme bilo gde onlajn možete videti golotinju i u 9 od 10 slučajeva, ona će biti povezana sa seksom. Tražite film? BAM! – Pop-ap sa golom ženom. Igrate poker onlajn? BAM! Pop-ap koji vas pita da li biste radije igrali poker u skidanje.

Dakle, naturisti imaju iste nagone kao i svi drugi, ali na naturističkim mestima nema seksa?

Upravo to je poenta koju ovde iznosimo, ali nije u potpunosti istinita. Zaista postoje takva mesta gde je sve dozvoljano i gde fokus i jeste na seksu. Jedno od najpoznatijih takvih mesta je veoma liberalna destinacija Cap d’Agde u Francuskoj. Na nekim mestima (naročito u zemljama gde je svingeraj zabranjen zakonom), naturizam je samo paravan za svingerske aktivnosti.

Tako da, ako ne želite da se nađete u neprijatnoj situaciji, malo istražite o datom mestu pre nego što ga posetite. A ako kažu da tamo ima noćnih žurki… povežite sami.

Izvor: Naked Wanderings

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.