Jeste, nudizam ponekad može biti neprijatno iskustvo

Katkad nam stigne pitanje da li nam je, kao nudistima, ikada neprijatno, i naš je odgovor uvek isti.

„Da, prvih nekoliko puta može biti malo neprijatno jer nismo navikli da provodimo vreme u društvu golih ljudi, niti smo navikli da budemo goli među drugim ljudima. Međutim, ta neprijatnost iščezava u prvih 15 minuta, posle čega je sve u redu.” (Lins i Nik)

I to je tačno, upravo tako to ide.

Ali, pre nekog vremena počeli smo da se pitamo… Zapravo, mi se jesmo našli u nekoliko neprijatnih situacija tokom godina, ali su se one samo pretvorile u anegdote. Pričamo ih često prijateljima na okupljanjima, ali bi nam takođe bilo drgao da ih podelimo sa vama.

Šoping u Hrvatskoj

Pre par godina otišli smo u jedan od velikih naturističkih kampova u Hrvatskoj. Pre toga smo posećivali samo male kampove (tipa 3 kampera i 2 šatora), ali ovog puta nas je privukao natpis „kamp sa privatnom plažom”.

„To dakle znači da se ne moramo oblačiti za put do plaže? Ma, idemo!”

Mesto je bilo sjajno, postavili smo šator na travnato uzvišenje, tu je zapravo i bila prelepa privatna plaža, kao i vežbalište, tri restorana i supermarket.

Prvih par puta smo bili obučeni, bar u peškire, kad smo išli do supermarketa. Nikad tamo nije bilo mnogo ljudi, ali smo jednog dana tamo videli ženu u toplesu. Sledećeg dana po povratku sa plaže odlučili smo da kupimo neko vino.

Imajući u vidu da je dan pre žena tamo bila u toplesu, ipak smo odlučili da se ne vraćamo do šatora po odeću, već da jednostavno odemo u šoping goli.

Tog puta je baš dosta ljudi bilo u supermarketu, i svi do jednog su bili obučeni.

Večera u Italiji

Slična stvar desila se prošlog leta u Italiji. Bili smo na odmoru u vrlo udobnom porodičnom kampu na uzvišenju kod Đenove. Svake večeri su domaćini pripremali tradicionalne večere na kojima je bilo opcionalno da li ćemo ostati, a pošto smo bili u prilično udaljenom mestu, većina gostiju je na večeri i ostajala.

Prve večeri je malo zahladnelo i Lins se obukla. Ali Nik, koji je bio snažan muškarac, odlučivši da je temperatura i dalje podnošljiva, pojavio se za stolom go. Svi ostali su bili obučeni. Veliko je olakšanje bilo kada su se domaćini pojavili za stolom takođe nagi.

Tip sa kul prikolicom

Na istom tom kampovanju u Italiji bio je takođe jedan engleski par sa najkul prikolicom ikada. Zagledali smo je neko vreme (bili su nam komšije) i uveče je Nik otišao da se raspita o toj prikolici. Očigledno je bilo da je tip bio vrlo ponosan na nju pa mu je omogućio i razgledanje.

To je bila ustvari ona vrsta kombija u kojima plafon može da se izdigne kako bi se stvorio prostor za krevet.

I tako se negde na pola ture tip popeo gore da bi pokaza baš to svojstvo prikolice. Kako na takvim krevetima nema baš mnogo mesta, on je morao da se spusti na sve četiri i zadnjica mu je završila na samo par santimetara od Nikove glave.

Objašnjavanje se nastavilo, međutim Nik je malo šta razumeo pošto se fokusirao samo na to da ne dodirne nosom njegove testise.

Sport

Još u antičkoj Grčkoj, bavljenje sportom se praktikovalo isključivo bez odeće, tako da su gledaoci imali prilike ne samo da posmatraju dobru igru, već i razvijena muška tela. Na naturističkim destinacijama takođe možete posmatrati dobru igru… Ali ne i mišićava tela.

Možda je to do nas, ali i dalje nam je neprijatno da gledamo gole ljude kako se bave sportskim aktivnostima, Mi želimo da vidimo sportsko takmičenje, ali uvek ti pogled ode u pravcu visećih, bežećih i mrdajućih delova tela.

Čekanje u redovima

Da li i vas izluđuje kada vam je osoba u redu iza vas malo previše blizu?

Tada ste svesni da i ako najmanji pokret napravite, moraćete da ga/je dodirnete. Ipak, kada se ovo desi u nudističkom svetu, to je već neki drugi nivo.

Niku se to jednom desilo dok je stajao u redu ispred pekare. Zapravo, u tom redu i nije bilo nešto mnogo ljudi, ali je neki tip iza Nika delovao baš gladno. Već je dovoljno neprijatno ako osećaš tuđu majicu na svojoj ruci neko vreme, ali je zaista bizarno da osećaš tuđe malje na grudima kako dodiru tvoja leđa dok stojiš u redu…

Na kraju krajeva, sve ovo treba okrenuti na zabavu. Verovatno najveća neprijatnost koja nam se desila je bila kad smo greškom završili na jednoj svingerskoj žurci u Brazilu. Ali o tome drugi put.

Izvor: http://www.nakedwanderings.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *