Jednostavni vodič za šetnju bez odeće

Jedan od najboljih načina da izvučete ono najbolje iz naturizma je zapravo šetnja bez odeće. To je prilika da budete u kontaktu s prirodom bez ičega što bi stajalo na putu između vas i okruženja. Kad ste već odseli u nekom naturističkom mestu, možete isplanirati šetnju kako biste istražili šta to područje ima da ponudi. Zašto biste to radili i koji je najbolji način da to uradite?

Dobre strane šetnje bez odeće

Jedna od očiglednih prednosti ovakve šetnje je svakako sloboda pokreta bez ograničavanja odećom. Iako odeća nudi zaštitu, ona takođe može da stvara nelagodu i vrućinu. Upravo opciono-nudističke šetnje dozvoljavaju slobodu vašeg tela. Možete uživati u zracima sunca na svojoj koži i u lišću koje vas dodiruje. Tokom gole šetnje otkrićete i prelepe pejzaže. Uživajte u divnim pogledima oko vašeg naturističkog kampa dok ste u neposrednom kontaktu sa prirodom. Naravno, tu su i zdravstvene prednosti koje dolaze sa aktivnošću tokom vaše gole šetnje.

Šta da ponesete sa sobom?

Kao i za bilo koju drugu aktivnost, kada krećete u šetnju bez odeće, treba da budete pripremljeni. Nošenje pogodnih potrepština osiguraće vam doživljaj šetnje u punom sjaju. Izuzetno je važna dobra obuća jer olakšava prelaženje šljunkovitih i kamenih staza. Takođe treba da se zaštitite od mogućih povreda. Namažite kremu sa zaštitnim faktorom, kako biste kožu zaštitili od direktne izloženosti sunčevim zracima. U zavisnosti od toga kakav je kraj, preparat protiv insekata može biti dobra investicija. Ako planirate da kampujete nakon šetnje, onda morate da proračunate količinu namirnica potrebnih za takvu aktivnost.

Prva pomoć uvek se preporučuje, naročito ako su u pitanju malo duže avanture, udaljene od naturističkog centra. Budite sigurni da ste spakovali flastere, antiseptike, lekove protiv bolova, makaze, grickalicu i pamučnu vatu. Ponesite dovoljno vode kako biste se hidrirali tokom šetnje, a u to uključite i užinu u vidu energetskih štanglica. Ponesite i baterijske lampe u slučaju da padne mrak dok ste vi još uvek u šetnji.

Još jedna stvar od kritične važnosti za šetnju bez odeće je dobra predstava o tome gde idete, i znanje o tome da je vaša ruta dobro obeležena i da su na njoj dozvoljene opcionalno-nudističke aktivnosti. Proverite je li vaša ruta koju ste odabrali bezbedna, kako biste izbegli da se provedete „kao bos po trnju“.

Šetnja bez odeće je jedna od tih stvari koju treba da stavite na spisak obaveznih stvari koje treba da uradite kada posećujete neko naturističko mesto. Ostaćete fit dok ste u kontaktu s prirodom.

 

Izvor: https://www.naturisme.com/uk/blog/nude-hiking-made-easy.html

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *