Vežbanje bez odeće – zašto je to dobro za vas?

Onima koji nisu baš upoznati sa naturizmom često se čini da je to aktivnost rezervisana samo za leto, i to u određenim područjima. Međutim, oni greše! Mnoge aktivnosti održavaju se tokom cele godine, a sport, kao jedna od mnogih, je očigledno najpristupačnijI, a i najbolji je način da se pobrinete za svoje zdravlje.

Verovatno se pitate koju vrstu sporta možete bezbedno i komforno upražnjavati goli. Pripremili smo vam kratku listu sportova koje možete praktikovati bez odeće, uz to i gde ih možete praktikovati.

Plivanje

Postoje neki bazeni koji imaju termine za naturiste. Plivači naturisti tvrde da čim jednom proplivate nagi, jednostavno ćete tako nastaviti da plivate. Sem tog osećaja vode svuda po telu, njima je važno i to što nisu sputani kupaćim kostimima. A čim izađete iz vode, nećete morati ni da se bavite namočenim kupaćim gaćama.

Joga

Joga je svakako aktivnost koja se najviše podudara sa vrednostima koje neguje naturizam. Svaki naturista se oseća komforno praktikujući aktivnost koja neguje psihološku dobrobit, kao i poštovanje. To je to što joga vrednuje: mantalno i psihološko zdravlje su centralna tačka svake joga seanse. Naturistička joga garantuje mnoge pozitivne efekte na um i telo, kako je to sveobuhvatna aktivnost koja uključuje disanje, meditaciju i podizanje tonusa. Postoji nekoliko načina da praktikujete naturističku jogu, jednostavno počnite u svom domu, naravno. Takođe, možete potražiti po Internetu joga klub koji organizuje časove naturističke joge.

Fitnes

Baš kao i joga, naturistički fitnes postaje sve popularniji. Bilo da želite da se bildujete ili samo da se zategnete na grupnim treninzima, naturistički fitnes je već dostupan u fitnes centrima po celome svetu.

Šetnja

Šetanje bez odeće, ili kako je u Francuskoj zovu, “randonue”, obavezna je aktivnost za naturiste, iz dva razloga. Prvi; uz šetnju se osećate kao da ste jedno sa prirodom, što je naširoko cenjeno u naturističkoj zajednici. A drugi razlog je taj što šetnja ne zahteva nikakvu specijalnu opremu niti pripremu, a sve što vam treba je par cipela… i neki lep predeo. Nemote oklevati da otkrijete neke oblasti koje su malo manje popularne, kako ne biste nabasali na „obične” šetače, jer oni mogu dobiti krivu sliku o vašim namerama. U tom slučaju, najbolje je da ne budete sami, već u društvu druge osobe ili grupe.

Ova lista nije potpuna; mnogi drugi sportovi mogu se vežbati bez odeće, a ovi koje smo pomenuli su samo najpopularniji i najpristupačniji.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *