Nudistički intervju: Nudizam mi donosi osećaj slobode i čini me bližom prirodi

Nudistički intervju: Nudizam mi donosi osećaj slobode i čini me bližom prirodi

U rubrici “Nudistički intervju” donosimo Vam nudistička iskustva naših čitalaca i njihova razmišljanja o nudizmu, prirodi i slobodi.

Milica (35) iz Beograda je dugogodišnja nudistkinja i poručuje vam da ostanete svoji, da provodite slobodno vreme sa pravim prijateljima i da uživate u životu.

Kako i kada ste postali nudista?

Uvek sam volela da se sunčam gola, prijalo mi je to. Naravno uvek sam pazila da to bude trenutak kada niko neće da naiđe i vidi me. Najviše sam volela da se sunčam gola na svojoj vikendici u prirodi. Kasnije, kada sam imala dvadesetak godina, preko interneta sam upoznala jednog momka iz Umaga. Pozvao me je kod njega, tada sam saznala da je on nudista. Nagovorio me je da odemo na nudističku plažu. Tog dana sam se osećala slobodno, i shvatila da sam imala velike predrasude o nudističkim plažama. Saznala sam i videla da nudističke plaže imaju svoja pravila i da nudisti to poštuju, da tu nema apsolutno nikakve seksualne konotacije. Tada sam shvatila da ja želim da budem nudistkinja.

Recite nam nešto o sebi. Izaberite nesto što smatrate bitnim za ovu našu temu.

Imam trideset i pet godina, po struci sam diplomirani politikolog ali ne volim politiku tako da to nije moje zanimanje. Živim u Beogradu i bavim se Web dizajnom. Živim u stanu sa svojim dugogodišnjim dečkom, našim psom i nadamo se da će naša mala „banda“ uskoro postati bogatija za još jednog člana. Moj dečko je takođe nudista. Volim da putujem, kuvam, čitam knjige, najviše štiva iz psihologije. Slobodno vreme provodim sa prijateljima. Negde sam jednom čula da je srećan čovek onaj koji u svom životu stekne bar jednog pravog iskrenog prijatelja, ja sam presrećna jer imam zaista puno dobrih prijatelja. Volim leto, putovanja, i kao što već možete da zaključite, nudizam.

Koje je vaše omiljeno nudističko mesto i zašto?

To je definitivno plaža Kažela u Medulinu. Plaža sa sljunkom i kamenjem pored koje se nalazi skroman, ali vrlo lepo uređen kamp. Imam prijatelje nudiste sa kojima svake godine tamo provedem nekoliko dana. Možda mi je ovo mesto najbolje i zbog ekipe koju sam tamo upoznala. Sve u svemu, savršen odmor.

Kakav je stav javnosti prema nudizmu u vašoj zemlji?

Iskreno ja sam osoba koja ne gleda televiziju i ne čita novine tako da nisam baš najbolje ispratila stav javnosti u Srbiji kada je u pitanju nudizam. Živim u Beogradu, gde ljudi, makar oni koje ja poznajem i koje srećem, poštuju druge. Svi oni kojima sam rekla da sam nudistkinja nisu rekli ništa loše, čak su bili i vrlo radoznali i postavljali su mi dosta interesantna pitanja o nudizmu. Ali mislim da su manje sredine u Srbiji svakako pune predrasuda. Tako da mislim da mnogo ljudi koji dolaze iz unutrašnjosti, nemaju najbolje mišljenje o nudizmu i da ga ne razumeju.

Da li ste nekad imali neke neprijatne situacije kao nudista?

Jesam, desilo se to u Crnoj Gori. Ali je greška bila moja jer nisam proverila informacije o plaži. Ne bih da pominjem grad i ime te plaže, ali je u pitanju bila divlja nudistička plaža. Do plaže se dolazilo kroz šumu, a kada sam stigla do plaže zatekla sam četiri muškaraca. Dvoje su imali oko dvadesetak godina i ćutali su, ali su gledali u mene vrlo nekim čudnim pogledom. Dvoje starijih muškaraca su odmah počeli da mi dobacuju gluposti. Jedan od njih je počeo da se dira po svojim genitalijama. Znala sam da to nisu nudisti i odmah sam pobegla odatle. Neprijatnosti na plažama, gde dolaze pravi nudisti nisu česta pojava.

Komentar za kraj, ako želite da još nešto poručite čitaocima sajta nudizam.com

Čitaocima vašeg sajta bi poručila da ostanu svoji, sve drugo nije važno. Bilo bi lepo da mi nudsti napravimo neku lepu ekskurziju i obiđemo neke fine plaže, možda već sledećeg leta. Možda nam baš vaš sajt pomogne u tome.

Ukoliko želite da podelite svoja nudistička iskustva i razmišljanja sa čitaocima sajta nudizam.com možete to učiniti koristeći ovaj upitnik.

Једно мишљење на „Nudistički intervju: Nudizam mi donosi osećaj slobode i čini me bližom prirodi

  1. Kada bih, u nekom naučnom tekstu, opisao emocije prilikom dolazaka na nudističke plaže, ključne reči bile bi: „toplina i bliskost“. Zaista je neverovatno koliko, boravak na nudističkom kupalištu, „izvlači“ energiju iz svakog kupača. Kažem „izvlači“, a zapravo „dovlači“, koliko je, energetsko polje, prošireno kod nudiste u odnosu na tekstilnog kupača. Mislim da je razlog tog osećaja upravo negativan uticaj koji kupaći kostim ostvaruje na tela osoba koji ih oblače. Vlažan kostim hladi telo tako da, efekat koji na tekstilnim plažama stvara sunce, nije potpun…

    Za razliku od tekstila, koža upija sunčeve zrake u svom njihovom obimu i zato je pomenuta „toplina“ jedan od mojih prvih utisaka kada stignem do table sa oznakom „FKK“. Čovek, pre svega, oseća, da sunce prodire u sve pore njegove telesnosti ali i na genitalije, tj. delove koji, do tada, nisu bili obasjani. Ovaj blagotvorni utisak, i to čim dođete na nudističku plažu i boravite tu, „oslobađa energiju“ pogodnu za dodatno sunčanje i novo kupanje. Pogodnosti koje, suva koža „otvara“ novim sunčanjem, fantastične su i to je ta toplina označena na samom početku teksta…

    Druga odlika, odnosno emocija koju sam osetio prilikom prvog, ali i svakog sledećeg, boravka na naturističkoj plaži je „bliskost“. Već posle nekoliko minuta osećate podršku koji vam, govorima tela, upućuju ostali članovi FKK zajednice. Prosto je neverovatno koliko se, svako od golaća, trudi da, vaš prelazni period od tekstilca do naturiste, traje što kraće! Bitno je da se opustite i da zaboravite da ste goli, a prisutni naturisti će Vam, maksimalno, dati podršku. Pokušajte da gledate naturiste u oči i da radite sve one stvari koje ste, do juče, činili kao tekstilni kupač! „Bliskost“ se ogleda u činjenici da je, svako od prisutnih naturista, imao isti „problem“ prilikom prvog dolaska na naše plaže. Prisutni „problem“ svako je, na svoj način, rešio, baš kao što će te i Vi!

    Natustičke (nudističke) plaže blago su ovog sveta…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *