Gola meditacija je blaženstvo!

Meditacija ima mnoge prednosti. Ako redovno meditirate izoštrićete um, bolje ćete spavati i imati bolje razumevanje sveta oko sebe.

Uz meditaciju se oslobađate anksioznosti i smanjujete osećaj teskobe. Pre nekoliko godina dodao sam golu meditaciju svojoj jutarnjoj rutini i od tada skoro svaki meditiram bez i jedne krpice na sebi.

Naučne studije su pokazale mnoge prednosti meditacije. Svako može meditirati, nije to stvar nauke niti učenja nekih određenih tehnika, već je jednostavno uzimanje mirnog trenutka za sebe i zaustavljanje centrifuge mozga. Postoji dosta sajtova i aplikacija koje vam mogu pomoći, na vama je da izaberete, a ja sam izabrao aplikaciju Calm na svom ajfonu.

Jedna od glavnh razlika u mojoj praksi meditacije, od mnogih drugih ljudi koji meditiraju, je ta što ja meditiram potpuno go: bez sata, bez nakita i naravno, bez ikakve odeće. Naturizam i mentalno zdravlje idu jedno s drugim.

Pred vama je sedam prednosti nudističke meditacije koje sam hteo da podelim sa vama.

Udobnost

Iskusni naturisti ovo podrazumevaju. Golotinja je vrlo vrlo udobna, ako to temperatura dopušta, naravno. Umnogome se meditacija zasniva na opuštanju i oslobađanju od stresa. Naturisti svoje telo, a naročito svoje golo telo, prihvataju onakvo kakvo jeste, pa ga ne označavaju u polnom i seksualnom smislu. Dakle, nago telo je samo telo koje je izloženo pred drugima, bez unapred smišljene ideje o njegovoj prirodi. Kada čvrsto prihvatite ovu postavku, vaše k’o od majke rođeno telo postaje vaša najudobnija odeća koju ste ikada nosili.

Svako ko praktikuje meditaciju reći će vam da malo opustite pojas i rešite se uske odeće, kako biste mogli slobodno da dišete. Ja vam kažem da skinete baš svu svoju odeću i ugrabite priliku da se oslobodite svog nakita, satova, minđuša, naočara, narukvica; kako bi vaše telo bilo u stanju u kakvom je bilo u trenutku rođenja: potpuno golo. Dok meditirate, fokusirajte se na taj osećaj i uživajte, svesno odlučite da prihvatite svoje golo telo kao najudobniju odeću. Možda ćete se instinktivno odupreti ovoj ideji jer vaša podsvest je naviknuta na shvatanje sopstvenog tela kao seksualnog. Nemojte se odupirati, jednostavno je prihvatite! Odlučite svesno da je golotinja udobna i dopustite da osetite koliko se ta udobnost manifestuje u izraženom blagostanju.

Prihvatanje svog tela

Ova promena u razmišljanju omogućiće vam da osećate bolje svoje telo. Ono nije puka oznaka pola u seksualnoj konotaciji. Dok meditirate i opuštate se, svesno osećajte svaki deo tela: vaša stopala, listove, noge, stražnjicu, genitalije, stomak, grudi, leđa, ramena, ruke, vrat, glavu i sve njene delove: vašu bradu, usta, nos, oči…

Osetite vazduh kako struji oko gole kože, osetite pod ispod vas i dodirne tačke s njim. Ako sedite, osetite jastuk i stolicu ispod vas, kao i pôd pod vašim nogama. Ako ležite, osetite sve dodirne tačke sa podom, kao i luk donjeg dela leđa. Pokušajte da ga nežno opustite tako da vaša kičma u potpunosti dodiruje pod. Idući od prstiju na nozi do temena, i od glave do pete opuštajući se, divno je iskustvo da povratite osećaj svojih čula. Naša koža je pokrivena nervima koji kontantno šalju informacije mozgu, a mi smo na njih zaboravili. Oni su na nesvesnom nivou. Naše je da ih povratimo nazad u svest i da budemo zahvalni na našim prekrasnim telima.

Uvažavanje tela

Cenite svoje telo i volite ga! Da, volim ga. Oh, znam šta mislite: Kako mogu voleti telo s tolika mana? Pogledaj moje salo na bedrima! Pogledajte moj podbradak! Pogledaj moje mršave noge! Neka te misli dolaze, ali iz zamenite sa: „Volim svoje salo! Volim svoju bradu. Volim svoje noge! I volim ih toliko, da ću se jako pobrinuti za njih, tako će se moja ljubav prema njima povećavati svaki dan.”

Ovde se ne radi o osećanju svog tela sa seksualnim zadovoljsvom, iako duboko uosećavanje svog tela i ljubav prema njemu mogu dovesti do uzbuđenosti. Dopustite uzbuđenosti da prevlada, nema ničeg lošeg u seksualnosti. Nemojte se opirati, uživajte ​​u trenutku. Međutim, ne tražite seksualno zadovoljstvo kroz uvažavanje svog tela. To je nusproizvod, a ne krajnji cilj.

Uvažavanje svog tela tokom golog opuštanja je voljenje ove prekrasne tvorevine koja je vaše telo. Radujte se! Osetite ljubav kako teče kroz vaše telo i dopustite joj da vas obuzme, dok se opuštanje produbljuje.

Kvalitet opuštanja

U zavisnosti od dana, nivoa stresa ili nekog drugog faktora, kvalitet vašeg opuštanja može varirati iz dana u dan. Neki dan će doći do dubokog opuštanja u roku od nekoliko seksundi, dok drugog uopšte nećete uspeti da izolujete svoj um od vrtenja u krug. Međutim, uz potpuno skidanje, i osećaj uvažavanja tela i čulnosti preko kože, otkrićete da se vaše meditacije produbljuju.

Izloženost vaše kože, koja vibrira u harmoniji s prirodom i svemirom, verovatno je povezana sa ovim kvalitetom i produbljenjem. Uz dublju meditaciju i opuštanje, vi puštate energiju da teče slobodnije i vi to osećate.

Osetite energiju

Či, tj. vitalna energija, animira telo. Ova energija je ključna za istočnjačke prakse kao što je npr Tai Chi ili kao što je akupunktura. Meditacija je način da se oslobodi protok energije kroz vaše telo.

Tokom sesije nudističke meditacije, može se desiti da osetite protok električne energije duž nogu, ruku i telo. Možete osetiti automatske kontrakcije i opuštanja mišića. Gola meditacija omogućava ovaj rebalans energije.

Oslobađanje tela pomaže oslobođenje uma

Meditacija pomaže umu da se smiri, da se usredsredi i da povrati kontrolu. Gola meditacija pomaže da se shvati da slobodno telo dovodi do slobodnog uma. Našem telu nije potreban nikakav pokrov da bi bilo ono što jeste. Isto važi i za um. Mi često igramo ulogu diktiranu od strane društva. To je suvišno. Neizmerno je zadovoljstvo da budemo ono što jesmo, umesto da igramo tuđe uloge. Kroz oslobađanje svog tela od društvenih normi, oslobađate um od beskorisnih razmišljanja i ponašanja.

Uz golu meditaciju, oslobađate i svoje telo i um. Polako nalazite svoju suštinu i poravnavate svoj život sa temeljnim vrednostima poštovanja, ljubavi i dobronamernosti. Ubrzo shvatate da je naša golotinja potpuna normalno i prirodno stanje bića.

Golotinja je naše prirodno stanje

Mi smo rođeni goli, i ako date deci da biraju odeću, oni će izabrati gotovo isključivo golotinju kad mogu. Roditejsko ponašanje je zapravo ono koje će formirati kod njih odnos prema golotinji. Divan osećaj strujanja vazduha oko kože, pojačan opuštanjem kroz meditaciju potvrđuje brzo, ponekad čak i tokom prve gole meditacije da je golotinja potpuno normalno i prirodno stanje.

Ne treba da nas čudi što većina autohtonih plemena žive potpuno goli, bez srama. Živeći bliže prirodi nego što se naša civilizacija odaljila tokom vremena, oni znaju da je golotinja najudobniji izbor odeće. Naša koža je rezultat stotine hiljada godina evolucije. Naše telo je napravljeno tako da možemo živeti goli, kao i sve ostale životinje nastale u evoluciji. Golom meditacijom otkrivamo ovu snažnu istinu.

Disanje

Disanje je ključni element meditacije. Međutim, mnogi od nas nepravilno dišu kada odluče da se oprobaju u meditaciji. Zbog stresa, naše disanje je uglavnom previše plitko i ne doprinosi dubokom opuštanju. Uz Vodič tehnika disanja autora Groom + Style, razumećete kako da dišete i razvijete dobru tehnika disanja za povećanje dubine svoje meditacije.

Uvod u golu meditaciju

Kako napraviti prve korake u goloj meditaciji? Ovde su četiri jednostavna koraka kako bi dobili sve blagodeti gole meditacije:

  1. Pronađite mirno mesto u vašem domu, gde znate da vam niko neće smetati. Ako bude potrebno, zaključajte vrata i dajte ukućanima do znanja da vas ne uznemiravaju. Ako možete meditirati napolju, to je čak i bolje, samo pazite da ništa ne prekida meditaciju.
  2. Uđite u svoje mirno utočište i potpuno se svucite. Skinite svu svoju odeću, vaš sat, nakit i naočare. Možete zadržati venčani prsten ili svoje pirsinge, ali što više sa sebe skinete, to bolje.
  3. Sedite ili lezite udobno. Nema potrebe da koristite poseban stav. Važno je da vam bude udobno. Možda ćete morati da dodate neke jastuke da bi vam bilo ugodno u potpunosti.
  4. Pokrenite aplikaciju ako želite vođenu meditaciju ili tajmer ako želite ograničeno iskustvo i meditirajte!

Gola meditacija ne košta vas ništa, ali nagrađuje vas mnogo. Evo šta treba da učinite, upravo sada! Prepoznajte pravo mirno mesto gde možete sprovesti svoju prvu golu meditaciju, preuzmite aplikaciju vođene meditacije ako je još nemate, pronađite slobodni termin u svom kalendaru i zakažite svoju golu meditaciju.

Podelite svoje iskustvo gole meditacije u polje za komentar ispod. U međuvremenu, skinite se, ostanite goli, živite goli i širite ljubav prema golotinji!

 

izvor: https://nuetheureux.com/2019/03/23/naked-meditation-is-bliss/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *