Kako priroda nalaže – pogled na naturizam iz ugla jedne početnice

Nudizam, naturizam… meni je to bilo potpuno ista stvar. Nisam mogla da pronađem razliku između te dve ideje. Nikada o tome nisam razmišljala van stereotipa: to je bilo nešto rezervisano za „ekscentrične“ osobe, nekako u vezi sa egzibicionizmom, i u većini slučajeva, sa muškarcima.

Međutim, pre nekog vremena prijateljica mi je pričala o naturizmu i o tome kako je postala član naturističkog udruženja i koliko je uživala u naturističkim izletima i u tome što je bila u kontaktu sa prirodom, kako to priroda nalaže. Takođe mi je ispričala koliko je naturizam popularan u nekim zemljama centralne Evrope, kako ga praktikuju čitave porodice, i o dodatnim blagotvornim efektima na decu jer oni uče kako da prihvate svoja tela, kao i tela drugih ljudi, bez seksualnih konotacija, u jednom okruženju punom poštovanja. Razgovor sa njom je u meni probudio istinsku radoznalost, tako da sam pomislila da treba da probam, odnosno barem da ga probam.

Pre nekoliko dana moja prijateljica me je pozvala da se pridružim grupi naturista u odlasku na plažu. Kako je ovo trebalo da bude poslednji sunčan i topao dan u godini, nisam želela da propustim tu priliku. Najzad, odložila sam svoje obaveze i odlučila da im se pridružim, spremna za moje prvo nudističko iskustvo.

Kako sam se osećala pre nego što sam krenula? Može zvučati čudno, ali više me brinulo hladno vreme nego što ću biti gola. Ipak, prijateljica me razuverila, rekavši mi da će biti OK i ako ostanem u odeći, tako da su moje brige nestale.

Tamo smo i uživamo u jednom veličanstvenom i sunčanom jutru poznog septembra. Parkirali smo kola i predstavljali su me ljudima koji su pristizali. Onda smo krenuli ka plaži, ali pošto smo videli da na njoj ima nekih ne-nudista, grupa je odlučila da odemo na drugu obližnju plažu koja je bila malo više izolovana.

Nakon kratke šetnje kroz žbunje, stigli smo na prelepu lokalnu plažu. Kako su ljudi počeli da se skidaju, ja sam ih pratila. Iako to nikad ranije nisam uradila, osećala sam se u isto vreme prirodno i pomalo čudno. Sad se sećam kako na plaži ili bazenu nikada nisam imala dovoljno samopouzdanja da se skinem u bikini, već sam uvek nosila nešto kao ronilačko odelo.

Na moje iznenađenje, nisam osećala nervozu ni sramotu, jer sam shvatila da niko u tebe ne gleda, sve dok ti ne gledaš u njih. Plaža je bila veoma lepa, nežnog peska i mirnog mora, bilo je neverovatno toplo i sunčano vreme. Savršen dan za moje prvo nudističko iskustvo.

Toliko sam bila preplavljena celim iskustvom, da sam se samo u jednom trenutku iznenadila što ja potpuno gola hodam plažom, dok me zraci sunca greju po celom telu, i dok sam ćaskala sa potpunim strancem, koji je eto slučajno, muškarac i go. A najbolje u vezi sa tim je bilo to što je sve to bilo potpuno prirodno i zabavno. Uživala sam u prirodi kako nisam jako dugo pre toga, u lepoj i opuštenoj atmosferi, u priči sa druželjubivim ljudima, hodajući duž te veličanstvene plaže.

Krenula sam da otplivam, bar na kratko. Uradila sam nešto na šta se nisam usuđivala nikada ranije, i osećala sam se jako dobro zbog toga. Takođe i zbog toga koliko je to bilo jedno osvežavajuće plivanje. Sve u svemu, imala sam osećaj da se vraćam prirodi, kako to priroda nalaže, i zaista sam uživala što sam bila tamo. Bila sam u harmoniji i zajednici sa prirodom i imala sam utisak da baš tamo i pripadam.

Vreme da se vratim svakodnevnom životu nastupilo je previše brzo za mene i to je na neki način bilo teško prihvatiti. Čudno je to bilo; ali ja sam želela da ostanem tu, dok mi je u isto vreme bilo žao moje dece, ne samo moje već i tuđe, koji su zatvoreni u kućama i nisu u mogućnosti da uživaju u ovome što sam ja upravo doživela.

Po povratku kući, vrlo posebno osećanje me  pratilo do kraja dana. Popodne, nakon što sam pokupila decu iz škole, igrala sam se sa njima u parku, i trčala sam sa energijom za koju su bili potpuno iznenađeni što je vide kod mene. Bila sam vrlo energična i optimistična i voljna da podelim svoje iskustvo sa drugim ljudima.

Ne znam da li je to bilo do nudizma, sunčanog dana, prelepe plaže, prijateljski nastorjenih ljudi, ili do svega zajedno. Ali nije ni bitno na kraju krajeva! Bilo je to jedno divno iskustvo koje toplo preporučujem svima, i koje jedva čekam da ponovim.

Izvor: https://irishnaturistblog.wordpress.com/2017/10/28/as-nature-intended-an-insight-by-a-female-first-time-naturist/

2 мишљења на „Kako priroda nalaže – pogled na naturizam iz ugla jedne početnice

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *