Da li je vaše telo u formi? Ovo su najbolji nudistički sportovi

Izađite napolje, aktivirajte se i obnažite se. Ako ni zbog čega drugog, zato što naturisti moraju da neguju aktivni životni stil više nego ostali, zar ne? Voditi život koji konstanto podrazumeva biti nag i aktivan može značiti da malo više brineš o svom telu. Naravno, većini nudista nije važan fizički izgled, već zajedništvo i sloboda uz nudizam, ali kako bilo, naturistima je takođe potrebna aktivnost. Iako je među nudistima najpopularnije okupljanje u svežem (ali ne previše hladnom, razume se) bazenu, mnogi od njih takođe uživaju u aktivnom zagrevanju. Nakon istraživanja koje nam je donelo sasvim nove uvide, predstavljamo vam listu omiljenih sportova i aktivnosti naših prijatelja nudista.

Odbojka

Ovde treba naglasiti da je reč striktno o odbojci na plaži, kako klizanje po parketu odbojkaškog terena ne deluje baš kao najbolja ideja. Imajući to u vidu, možemo reći da je odbojka na pesku u logičnoj povezanosti sa nudističkom zajednicom: sunce, pesak i nebitan broj igrača čine je igrom u kojoj su svi dobrodošli.

Pecanje

Zgrabite svoj štap! Pecanje je odlična aktivnost za nudiste jer mnoge pecaroške oblasti, baš kao i naturističke zajednice, cvetaju usled dobre klime. Pecanje takođe podrazumeva taj momenat relaksacije u velikoj meri, kao i priliku za hladnim pićem i vreme provedeno na suncu. I ovde imamo atmosferu sreće kombinovanu sa slobodom u prirodi i sunčanjem, što je obično dobar niz razloga za strastvene nudiste. Samo se pazite tih svih udica.

Plivanje

U svojoj biti esencijalno, fizički zahtevno plivanje bez kupaćeg je još jedan omiljeni sport među nudistima. Dugo je delovalo da je biti go na bazenu samo atrakcija, međutim, to može biti i zabavno i dobar trening. Sem toga, preplivavanje bazena bez kupaćeg kostima doprinosi podjednakom tenu bez neželjenih tragova kupaćih kostima. A nudisti koji odrade nekoliko dužina u leptir stilu, mogu da spuste sidro i uživaju u odmaranju sa ostalim nudistima koji su tu iz istog razloga.

Šetnja u prirodi (hiking)

Odvojite dan za šetnju ili postavite šator za dužu rutu, jer ne postoje pravila u interpretaciji ove omiljene aktivnosti u prirodi. Za razliku od mnogih drugih sportova koji su ovde navedeni, trčanje i šetnja u prirodi uključuju i to dodatno uzbuđenje otkrivanja novih predela van sigurnosti naturističkog letovališta. Ali, čuvajte se, u divljini vrebaju i dugoročni neprijatelji nudizma: biti uhvaćen (u zavisnosti od toga gde se dešava ova aktivnost), otrovne biljke i divlje životinje.

Biciklizam

Nudističko bicikliranje je nekako postalo tradicija u redovima nudista, a čak je i procurelo u mejnstrim društvo. Po celom svetu svake godine brojne provokantne parade sa hiljadama učesnika pedaliraju u ime pozitivnog shvatanja tela i zabave, iako njihova svrha doseže i mnogo dalje od toga. Što se većine biciklista tiče, njima je glavni razlog za ovu vožnju protest protiv društvene zavisnosti od goriva. Sada taj oficijelno ustanovljeni Svetski dana vožnje bicikla bez odeće, pasionirani i budući nudisti mogu pronaći kao opcionalno-nudistički događaj u brojnim mestima širom Evrope, kao npr. U Grčkoj, Velikoj Britaiji, kao i u Kanadi, a, što je iznenađujuće, u hladnim i kišovitim mestima na severozapadnoj obali Pacifika u Sjedinjenim Državama.

Joga

Duboko disanje sa istezanjem nepogrešivo dovodi do boljeg protoka krvi na prava mesta u cilju dostizanja smirenosti i unutrašnjeg mira. Dugoročni naturisti se kunu da pozitivost koju najčešće pronalaze u jogi, da je takođe i propratni efekat naturističkog načina života. Kroz kombinaciju ove drevne prakse i naturizma, goli jogini sve vreme imaju odličan trening uz mnoštvo dobrih vibracija.

Izvor: https://www.alltherooms.com/blog/nudist-sports/

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *